Νηστίσιμα, μεθυσμένα κουλουράκια με ρετσίνα και σουσάμι



Μια συνταγή της κυρίας Boula Mpeza για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ, ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα, μεθυσμένα κουλουράκια με ρετσίνα και σουσάμι

Υλικά.
Μια και μισή κούπες τσαγιού καλαμποκέλαιο,
μια κούπα ζάχαρη,
μια κούπα ρετσίνα,
μια πρέζα αλάτι,
δυο βανίλιας,
μια κουταλιά γλυκού κοφτή σόδα,
δύο κοφτές κουταλιές μπέικιν,
σουσάμι τα τρία τέταρτα της κούπας,
αλεύρι κοινό τόσο όσο να γίνει μια ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Ζυμώνω όλα μαζί μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήνω ένα τέταρτο τη ζύμη να ξεκουραστεί, πλάθω, ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.