Κουραμπιέδες



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουραμπιέδες

Έτοιμοι και οι δικοί μου κουραμπιέδες!!! 
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους!!

2 φλ τσαγιού βούτυρο αγελάδος
1/2 φλ τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 κρόκο αυγού
1 κ γ μπέικιν
1 σφηνάκι κονιάκ
2 βανίλιας
1/2 φλ αμύγδαλο ψιλοκομμένο καβουρδισμένο
4-4.5 φλ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
Ανθόνερο
Άχνη για πασπάλισμα

Χτυπάω το βούτυρο με την άχνη καλά τουλάχιστον 5 λεπτά, προσθέτω τους κρόκους και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω τις βανίλιας και το κονιάκ.
Σταματάω το χτύπημα και προθέτω σιγά - σιγά το αλεύρι που το έχω ανακατέψει με το μπέικιν, στο τέλος το αμύγδαλο και ζυμώνω.
Μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια!
Τα ψήνω σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα ραντίζω με ανθόνερο και πασπαλίζω με άχνη. 
Αυτή η δοσολογία βγάζει 40 τεμάχια!!!