
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια 8 λεπτά.
- Σε ένα ζεστό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο 500γρ μοσχαρίσιο κιμά να πάρει ωραίο χρώμα.
- Μετά προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε 400γρ πουμαρό ντομάτα και 3 ντομάτες ψιλοκομμένες.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
- Σε ένα σκεύος του φούρνο ρίχνουμε στο πάτο 3 - 4 κσ από την σάλτσα.
- Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Ρίχνουμε από πάνω στην σάλτσα στο σκεύος τα μισά μακαρόνια, προσθέτουμε 100γρ τυρί γραβιέρα και 100γρ πεκορινο τριμμένα (βάζουμε ότι τυριά μας αρέσουν).
- Από πάνω προσθέτουμε και τα άλλα μισά μακαρόνια και πάλι ρίχνουμε από 100γρ από τα τυριά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi