Σε ένα ζεστό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο 500γρ μοσχαρίσιο κιμά να πάρει ωραίο χρώμα.
Μετά προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε 400γρ πουμαρό ντομάτα και 3 ντομάτες ψιλοκομμένες.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Σε ένα σκεύος του φούρνο ρίχνουμε στο πάτο 3 - 4 κσ από την σάλτσα.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την υπόλοιπη σάλτσα.
Ρίχνουμε από πάνω στην σάλτσα στο σκεύος τα μισά μακαρόνια, προσθέτουμε 100γρ τυρί γραβιέρα και 100γρ πεκορινο τριμμένα (βάζουμε ότι τυριά μας αρέσουν).
Από πάνω προσθέτουμε και τα άλλα μισά μακαρόνια και πάλι ρίχνουμε από 100γρ από τα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!