Κουραμπιέδες της Βέφας (παλιά συνταγή)



ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ (ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Είναι από τίς ωραιότερες συνταγές πού έχω δοκιμάσει και έχω αρκετές.
Συνταγή τής Βέφας πολύ παλιά όμως.

2 κούπες βούτυρο, εγώ έβαλα Δωδώνης υπέροχο άρωμα
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη και λίγο περισσότερο αν τους θέλετε γλυκούς 
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα με το μπουκάλι ή χοντρό πλάστη ότι έχετε
5 βανίλιες 
2 κρόκους αβγού 
1 1/2 κγ μπέικιν 
4 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τίς χρήσεις 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη για 15 λεπτά έως ότου γίνει σαν σαντιγί.
Προσθέτουμε τους κρόκους, τις βανίλιες και το μπέικιν και χτυπάμε πάλι.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και τριφτή.
Προσοχή στο αλεύρι!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλάθουμε σέ μέγεθος 30 γρ., εγώ τους ζυγίζω έναν - ένα,, και τούς ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά να ροδίσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο κι αφού κρυώνουν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη.


Credits:
Βέφα Αλεξιάδου (συνταγή)
Γωγώ Αλεξίου Χαψιά (εκτέλεση)