Κουραμπιέδες της Βέφας (παλιά συνταγή)



Μια συνταγή της κυρίας Γωγώ Αλεξίου Χαψιά για ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ (ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ) από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουραμπιέδες της Βέφας (παλιά συνταγή)

Έτοιμοι οι κουραμπιέδες είναι από τίς ωραιότερες συνταγές πού έχω δοκιμάσει και έχω αρκετές.
Συνταγή τής Βέφας πολύ παλιά όμως.

2 κούπες βούτυρο, εγώ έβαλα Δωδώνης υπέροχο άρωμα
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη και λίγο περισσότερο αν τους θέλετε γλυκούς 
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα με το μπουκάλι η χοντρό πλάστη ότι έχετε
5 βανίλιες 
2 κρόκους αβγού 
1 1/2 κγ μπέικιν 
4 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τίς χρήσεις 

Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο άχνη για 15 λεπτά έως ότου γίνει σαν σαντιγί.
Προσθέτουμε κρόκους. Βανίλιες. μπέικιν χτυπάμε πάλι σταματάμε ρίχνουμε αμύγδαλα αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει μια ζύμη μαλακή τριφτή.
Προσοχή στο αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλάθουμε σέ μέγεθος 30 γρ., εγώ τούς ζυγίζω ένα ένα, και τούς ψήνουμαι για 30 35 λεπτά να ροδίσουν.
Βγάζουμε, κρυώνουν, ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με άχνη.