Τυρόπιτα στο τηγάνι



ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή μας, ανακατεύοντας σε ένα μπολ 200γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα, 250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομμάτια, πιπέρι, ¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο και 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι.
Αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε καλά ένα τηγάνι 20 εκ. με 30 γρ. ελαιόλαδο.
Ξεκινάμε απλώνοντας 1 φύλλο κρούστας κάθετα στο τηγάνι και το λαδώνουμε ελαφρά με 25 γρ. ελαιόλαδο.
Αμέσως, καλύπτουμε οριζόντια με άλλο 1 φύλλο κρούστας και συνεχίζουμε ελαφρώς να λαδώνουμε με άλλα 25 γρ. ελαιόλαδο.
Τέλος, βάζουμε ακόμη 1 φύλλο κρούστας.
Λαδώνουμε με 25 γρ. ελαιόλαδο και απλώνουμε τη γέμιση στο τηγάνι.
Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν από το τηγάνι προς τα μέσα και λαδώνουμε για τελευταία φορά. Μεταφέρουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Καπακώνουμε με ένα τηγάνι ίδιου μεγέθους βάζοντας το ανάποδα σαν καπάκι στο τηγάνι που ήδη έχουμε στη φωτιά.
Ψήνουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα κρούστας.
Λαδώνουμε ελάχιστα το δεύτερο τηγάνι και αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι τη πίτα.
Ψήνουμε για 6-8 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει το φύλλο και από την κάτω πλευρά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Credits:
Nancy Michalakou