Καρμπονάρα



ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
200 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
2 κρόκους αυγών
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
φρεσκοκομμένο πιπέρι
3 πρέζες αλάτι
λίγο ελαιόλαδο (για τσιγάρισμα)

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά με 4 πρέζες αλάτι.
Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύοντας τα αρχικά για να μην κολλήσουν.
Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον (το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να τσιγαριστεί καλά).
Ταυτόχρονα σε ένα μπολ χτυπάμε τα κρόκους και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα και το φρεσκοκομμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
Ανακατεύοντας τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κόψει το αυγό (θέλουμε στην ουσία να ψηθεί με τη θερμότητα των ζυμαρικών).
Σερβίρεται ζεστό.


Credits:
Nancy Michalakou