Καρμπονάρα



Μια συνταγή της κυρίας Nancy Michalakou για ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγες


Καρμπονάρα

Υλικα
500 g ζυμαρικά της αρεσκείας σας
200 g μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
2 κρόκους αυγών
250 ml κρέμα γάλακτος
250 g παρμεζάνα τριμμένη
φρεσκοκομμένο πιπέρι
3 πρέζες αλάτι
λίγο ελαιόλαδο (για τσιγάρισμα)

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά με 4 πρέζες αλάτι.
Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά ανακατεύοντας τα αρχικά για να μην κολλήσουν.
Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον. Μόλις γίνει το μπέικον,
Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά..ώστε να τσιγαριστει καλα..
Ταυτόχρονα σε ένα μπολ, χτυπάμε τα κρόκους και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα, και το φρεσκοκομμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια , τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον και βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
Ανακατεύοντας τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κόψει το αυγό (θέλουμε στην ουσία να ψηθεί με τη θερμότητα των ζυμαρικών).
Σερβίρεται ζεστό.