Το κοκορέτσι του Γιάννη



Μια συνταγή για ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ από τη σελίδα tastyday.gr


Το κοκορέτσι του Γιάννη

Υλικά
2 μεγάλες συκωταριές
5 -6 πλεξούδες έντερα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε τα έντερα πολύ καλά με ξύδι.
Κάποιοι επιλέγουν να τα γυρίσουν ανάποδα, αλλά αυτή η διαδικασία έχει τον κίνδυνο να σπάσουν τα έντερα σε μικρά κομμάτια.
Άλλοι, πάλι, προτιμούν να τα πλύνουν με αλάτι και λεμόνι ενώ υπάρχει και ο τρόπος του πλυσίματος με το λάστιχο του κήπου ( το εφαρμόζουμε στη μία άκρη του έντερου εσωτερικά και το ξεπλένουμε πολύ καλά).
Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρούς κύβους αφού τα αλατοπιπερώσουμε.
Παίρνουμε τη βέργα και βάζουμε τα κομμάτια από τη συκωταριά και ενδιάμεσα στερεώνουμε και γλυκάδια.
Τυλίγουμε με τα έντερα τη συκωταριά με τον εξής τρόπο:
Στερεώνουμε τις δύο άκρες της βέργας σε δύο αντικριστές καρέκλες και ξεκινάμε να γυρνάμε το κοκορέτσι σα να το σουβλίζουμε, αφού στερεώσουμε στην μία άκρη την αρχή του πρώτου εντέρου με έναν γερό κόμπο.
Κάθε έντερο το στερεώνουμε με το επόμενο και συνεχίζουμε το «σούβλισμα» μέχρι να σκεπαστούν τα συκώτια.
Αφήνουμε το κοκορέτσι τυλιγμένο σε μία λαδόκολλα όλο το βράδυ για να στεγνώσει (εκτός ψυγείου).

Μυστικά
Το κοκορέτσι πρέπει να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει απέξω και μείνει άψητο στο εσωτερικό.
Δεν θα πρέπει να είναι πολύ χοντρό αλλά ούτε πολύ λεπτό γιατί θ αρπάξει.
Ένα κανονικό κοκορέτσι χρειάζεται 3-3 ½ ώρες ψησίματος.
Όταν αρχίσει να αφρίζει, σημαίνει ότι έχει γίνει.
Μόλις γίνει, το διπλώνουμε με λαδόκολλα για να κρατήσει τα υγρά του.
Κάποιοι βάζουν γύρω από το κοκορέτσι και την μπόλια του αρνιού.
Είναι νόστιμο αλλά πολύ πιο βαρύ!!!
Αλλοι, βάζουν αρκετό σκόρδο όταν μαρινάρουν τα εντόσθια αλλά και αυτό το κάνει πιο βαρύ!