Μπαμπαδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Kiki Kyriaki για ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ εκτελεσμένη από την κυρία Stratoula Andreadi στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μπαμπαδάκια

Αυτά δεν είναι μπαμπαδακια... Είναι μπαμπαδαρες...αφρός...λιώνει στο στόμα. 
Τι να πω τώρα....γράφω κ τρώω.. Σας κερνάω... Η συνταγή είναι της φίλης μας Kiki Kyriaki .

3 αυγα
1/2 φλιτζ τσαγ χλιαρο γαλα
1 κ σ μαγια νωπη (30γρ)
80 γρ βουτυρο λιωμενο( οχι ζεστο)
2 κ σ ζαχαρη
Λιγο αλατι (μια τσιμπια)
Αλευρι οσο παρει μεχρι να γινει πηχτη η ζυμη
(Ουτε σφιχτη ουτε νερουλή,
εγω βαζω περιπου 2 1/2 φλιτζ τσαγ.....)

Σιροπι
4 φλιτζ τσαγ νερο
4 φλιτζ τσαγ ζαχαρη
Μισο κ γλ χυμο απο λεμονι
Κ πολυ λιγο κονιακ (10 σταγονες)

Σαντιγί
Εγω βαζω 300 γρ κρυα κρεμα γάλακτος
2 κ σ αχνη
1 βανιλλια

Πρωτα βραζω το σιροπι κ αφηνω να κρυωσει
Παραλληλα ετοιμαζω τη σαντυγι (χτυπω με το μιξερ) κ βαζω στο ψυγειο .
Λιωνω τη μαγια στο χλιαρο γαλα..βαζω τη ζαχαρη ..τα αυγα κ ανακατευω με το συρμα...προσθετω το αλατι..το βουτυρο κ στο τελος το αλευρι...
Βουτυρωνω πολυ καλα τα φορμακια που θα χρησιμοποιησω....(φόρμα....ή φορμακια..ή ταψακι..οτι επιθυμει ο καθενας)
Ριχνω τη ζυμη μεσα κ αφηνω 2 ωρες σε ζεστο μερος....(η ζυμη φουσκωνει πολυ για αυτο μη γεμιζεται πολυ τα φορμακια)
Μολις φουσκωσουν τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 στις αντιστασεις για 30' ....
Οταν τα βγαλω απο το φουρνο τα σιροπιαζω με το κρυο σιροπι....(εχω δοκιμασει κ χλιαρο σιροπι με χλιαρα μπαμπαδακια..παλι μου πετυχανε)τα αφηνω 1 ωρα μεσα στο σιροπι κ μολις κρυωσουν τα γαρνιρω με σαντυγι.