
Υλικά
- μισό ποτήρι νερού σπορέλαιο,
- μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο,
- 1 ποτήρι νερού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη,
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ,
- 1/2 κ.γ σόδα,
- 1 κ.σ κανέλα,
- 1 πρέζα αλάτι,
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
- 750 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και την κανέλα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα.
- Κατόπιν πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα, για 20′ περίπου.
![]() |
📷 Μαρια Ροβιθακη |
Δημιουργός συνταγής: Αλέκα Τρυφωνοπούλου