Αγριογούρουνο στιφάδο στη γάστρα


Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αγριογούρουνο στιφάδο στη γάστρα

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρυζάκι, πατατούλες τηγανητές ή ακόμα και με μακαρόνια.
Είναι τόσο νόστιμη η σαλτσούλα του!
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε επίσης το αγριογούρουνο με κουνέλι η μοσχαράκι, αναλόγως με τα γούστα!

Υλικά
2 1/2 κιλά αγριογούρουνο
2 κιλά κρεμμυδάκια κοκκαρια
2 σκ. σκόρδο
3/4 φλ . ελαιόλαδο
3/4 φλ. λευκό κρασί
2 σφηνάκια ξύδι
1 1/2 κουτάκι χυμό ντομάτας
2 κ.σ γεμάτη πελτέ
2 φυλλαράκια δάφνη
2 κλωναρακια δεντρολίβανο
1 ξύλο κανέλας
5 μπαλιτσες μπαχάρι
4 μοσχοκαρφια ( γαρύφαλλο)
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση(Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ)
Πλένω το κρεατακι μου από το προηγούμενο βράδυ καλά και το βάζω σε μια λεκανιτσα με 1/3 φλ. ξύδι και νερό μέχρι να σκεπάσω το κρέας και το αφήνω όλο το βράδυ μέσα στο ψυγείο!!!! Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια μου και τα βάζω στο νερό για όλο το βράδυ επισης!!!( Φεύγει η σπιρτάδα και γλυκαινουν)
Την επόμενη μέρα
Στραγγίζω καλά τα κρεμμυδάκια μου και τα σοτάρω ελαφρώς με λίγο λάδακι και τα κρατώ στην άκρη. Στραγγίζω καλά και στεγνώνω το κρέατακι και το τοποθετώ μέσα στο πήλινο. Προσθέτω το λάδι ,το κρασί ,το ξύδι ,όλα τα μυρωδικά το χυμο ντομάτας ,τον πελτέ .... το νερο , ανακατεύω λιγο.... και αλατοπιπερωνω Προσθέτω και τα κρεμμυδάκια μου και ανακατεύω ελαφρώς ανακινώντας τη γάστρα μου !!! Σκεπάζω και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες περίπου.....να γίνει λουκούμι το κρέατακι και να μελωσει ωραία η σαλτσουλα!