Κασερόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Voula Damala για ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Κασερόπιτα

500 γρ φυλλο κρουστας
800 γρ κασερι Μυτιληνης
150 γρ βουτυρο για το αλλειμμα των φυλλων
3 αυγα
1 1/2 κουπα γαλα

Αλλειφουμε με βουτυρο ενα μεσσαιο ταψι και στρωνουμε τα μισα φυλλα κατω, περνωντας τα με λιγο βουτυρο λιωμενο ενδιαμεσα. 
Κοβουμε σε χοντρα κομματια το κασερι και καλυπτουμε την επιφανεια του ταψιου. 
Δεν χρειαζεται να τα κοψουμε ιδια ολα θα λιωσουν. 
Απο πανω στρωνουμε τα υπολοιπα φυλλα και ενδιαμεσα δεν ξεχναμε να βουτυρωνουμε. 
Χαραχουμε τη πιτα μονο καθετα. 
Χτυπαμε αυγα με γαλα και ριχνουμε απο πανω να παει παντου. 
Αφηνουμε λιγο να τραβηξει και ψηνουμε αντιστασεις στους 180, για 45 λεπτα περιπου στη κατω σχαρα του φουρνου.