Black Forest



Μια συνταγή της κυρίας Voula Damala για BLACK FOREST από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Black Forest

Μια υπεροχη τουρτα, με αρωμα σοκολατας κ γλυκο κουταλιου βυσσινο που σε ταξιδευει σε εναν γευστικο παραδεισο

Για το παντεσπανι
4 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα γαλα
3 κουταλιες σουπας κακαο σκονη
1 κουπα σπορελαιο
1/2 κουτ γλυκου σοδα
1 κουτ κοφτο μπεικιν
500 γρ φαρινα

Λαδωσα ενα 22αρι τσερκι κ εβαλα αντικολλητικο χαρτι. Στο μιξερ χτυπησα τα αυγα να γινουν κρεμα, προσθεσα τη ζαχαρη, χτυπησα ακομα λιγο, μετα εριξα το σπορελαιο, το γαλα, το κακαο κ τελος τη φαρινα με τη σοδα κ το μπεικιν.
Εβαλα το μιγμα στο τσερκι κ εψησα στους 180 στις αντιστασεις για 1 ωρα περιπου. Το αφησα να κρυωσει κ ξεφορμαρα.

Για το σιροπι
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
Λιγες σταγονες χυμο λεμονι

Εβρασα τη ζαχαρη με το νερο για 5 λεπτα κ μετα προσθεσα το χυμο, εβρασα για 1 λεπτο ακομα κ αφησα να κρυωσει.

Για τη κρεμα
800 γρ κρεμα γαλακτος με πληρες λιπαρα
1/2 κουπα ζαχαρη αχνη
1 βανιλια

Χτυπησα τη κρεμα γαλακτος να γινει σαντιγυ κ μολις αρχισε να κανει κορφες, προσθεσα τη ζαχαρη κ τη βανιλια κ χτυπησα μεχρι να πηξει καλα.

Συναρμολογηση
1 βαζακι γλυκο κουταλιου βυσσινο
100 γρ νιφαδες σοκολατας

Εκοψα το παντεσπανι σε 3 δισκους. Εγω χρησιμοποιησα οδοντωτο μαχαιρι. Εβαλα τον πρωτο σε πιατελα, σιροπιασα, κ εστρωσα απο πανω σαντιγυ. Εριξα 2 κουταλιες σουπας γλυκο κουταλιου βυσσινο εδω κ εκει, κ σκεπασα με τον δευτερο δισκο. Επανελαβα το ιδιο κ στο τριτο παντεσπανι απλωσα μονο σαντιγυ. Στο κεντρο εβαλα γλυκο βυσσινο που ειχα στραγγιξει απο το σιροπι, κ γαρνιρισα με νιφαδες σοκολατας.
Θα βαλω οπως παντα φωτο στα σχολια.
Καλη επιτυχια σε οσους το φτιαξουν. Το παντεσπανι κοβεται πανευκολα, κ ειναι ενα γλυκο ελαφρυ κ υπεροχο.