Τάρτα με μανιτάρια και γραβιέρα Αμφιλοχίας



Μια συνταγή της κυρίας Voula Damala για ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Τάρτα με μανιτάρια και γραβιέρα Αμφιλοχίας

Για τη ζυμη
250 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
10 γρ μπεικιν
1/2 κουτ γλυκου αλατι
50 γρ ελαιολαδο
50 γρ βουτυρο
100 γρ νερο

Ανακατευουμε τα στερεα σε μπολ. 
Ζεσταινουμε τα υγρα και τα ριχνουμε μεσα στο μπολ, χλιαρα. 
Η ζυμη ειναι εξαιρετικη μαλακια δεν κολλαει. 
Βουτυρωνουμε μια ταρτιερα 30 εκ και στρωνουμε τη ζυμη και κατω και στα πλαινα.
Τρυπαμε με ενα πηρουνι, βαζουμε μια λαδοκολλα επανω και λιγα οσπρια (για να μη φουσκωσει) και ψηνουμε 10 λεπτα, στις αντιστασεις, στους 180, στο κατω μερος του φουρνου.

Για τη γεμιση
1/4 κουπας ελαιολαδο
1 πιπερια κοκκινη κομμενη
1 κρεμμυδι
500 γρ μανιταρια
Αλατι 
πιπερι
Θυμαρι
1/2 ποτηρι κρασιου λευκο κρασι

Σωταρουμε στο ελαιολαδο το κρεμμυδι, τα μανιταρια και τελος τη πιπερια και σβηνουμε με το κρασι. Αφηνουμε να εξατμιστουν τα υγρα του.

2 1/2 κουπες γαλα
Αλατι 
πιπερι
3 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
1 κουταλια βουτυρο
1 αυγο
100 γρ γραβιερα Αμφιλοχιας

Ζεσταινουμε γαλα, κορν φλαουρ και ανακατευουμε μεχρι να πηξει. 
Μολις πηξει, αποσυρουμε κ προσθετουμε αυγο και βουτυρο.
Τελος τη γραβιερα. 
Ανακατευουμε τα μανιταρια με την κρεμα και στρωνουμε πανω απο τη ταρτα. 
Πασπαλιζουμε με 100 γρ γραβιερα Αμφιλοχιας. 
Ψηνουμε στους 180, στις αντιστασεις, για 15 λεπτα περιπου.