Κουραμπιέδες



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουραμπιέδες

Υλικά
2 κούπες φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκχύλισμα βανίλιας
Ανόβερο
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο , λίγο το αλεύρι ζυμώνονται με το χέρι.
Τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
Πλάθουμε κουραμπιέδες στρογγυλούς με μια λακκούβα στο κέντρο ,30 γρ τον καθένα .
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους ,στους 180 στον αέρα.
Μόλις βγουν από τον φούρνο, ραντίζουμε με ανθόνερο και κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη.