Μήλα με κανέλα και ποτό ρόδι



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΡΟΔΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μήλα με κανέλα και ποτό ρόδι

Ένα υπέροχο γλυκάκι που αφήνει μια υπέροχη γεύση στο στόμα!!
Είναι και οικονομικό... με λίγα μηλαρακια και ζάχαρη προσφέρουμε ένα απολαυστικό γλυκό!
Στο σιρόπι που θα περισσέψει προσθέτουμε βότκα ή τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο και έχουμε το ωραιότερο λικέρ με αρώματα Χριστουγέννων!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε 12 μικρά μήλα (τύπου Τριπόλεως επειδή είναι σφιχτά).
Θα τα καθαρίσουμε στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο.
Θα τα βάλουμε σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο, θα βάλουμε από ένα ξυλάκι κανέλα στο καθένα και 1 βανίλια.
Θα ρίξουμε 1 κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτήρι νερό και θα αφήσουμε να βράσουν 10 λεπτά με ένα τέταρτο. 
Θα ξαφρίσουμε.
Αφήνουμε ένα βράδυ και ρίχνουμε 1 σφηνάκι γρεναδίνη ή σιρόπι ροδιού και 2 φύλλα αρμπαρόριζα. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι γυρίζοντας τα.
Σερβίρουμε με σαντιγί ή γιαούρτι και κανέλα.