
ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΡΟΔΙ
Ένα υπέροχο γλυκάκι που αφήνει μια υπέροχη γεύση στο στόμα!!
Είναι και οικονομικό... με λίγα μηλαρακια και ζάχαρη προσφέρουμε ένα απολαυστικό γλυκό!
Στο σιρόπι που θα περισσέψει προσθέτουμε βότκα ή τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο και έχουμε το ωραιότερο λικέρ με αρώματα Χριστουγέννων!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε 12 μικρά μήλα (τύπου Τριπόλεως επειδή είναι σφιχτά).
Θα τα καθαρίσουμε στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο.
Θα τα καθαρίσουμε στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο.
Θα τα βάλουμε σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο, θα βάλουμε από ένα ξυλάκι κανέλα στο καθένα και 1 βανίλια.
Θα ρίξουμε 1 κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτήρι νερό και θα αφήσουμε να βράσουν 10 λεπτά με ένα τέταρτο.
Θα ρίξουμε 1 κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτήρι νερό και θα αφήσουμε να βράσουν 10 λεπτά με ένα τέταρτο.
Θα ξαφρίσουμε.
Αφήνουμε ένα βράδυ και ρίχνουμε 1 σφηνάκι γρεναδίνη ή σιρόπι ροδιού και 2 φύλλα αρμπαρόριζα. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι γυρίζοντας τα.
Αφήνουμε ένα βράδυ και ρίχνουμε 1 σφηνάκι γρεναδίνη ή σιρόπι ροδιού και 2 φύλλα αρμπαρόριζα. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι γυρίζοντας τα.
Σερβίρουμε με σαντιγί ή γιαούρτι και κανέλα.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου
