Γαλακτομπούρεκο



Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιά ΠΚ για ΓΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαλακτομπούρεκο

ΤΟΟΟΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡEΚΟ ΟΝEΙΡΟ !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο φύλλα κρούστας, συνήθως έχει μέσα 11 με 12 φύλλα, βάζω τα 6 Κάτω τα πέντε πάνω 
150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος λιωμένο στο μπρίκι 
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες 
6 αυγά μεσαίου μεγέθους 
110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 
110 γραμμάρια ζάχαρη 
4 κάψουλες βανίλιας 
μία χοντρή φέτα από φλούδα λεμόνι ακέρωτο 

Όλα αυτά τα ανακατεύω συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν. 
Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς .
Αλείφω τα φύλλα, τα μισά τα βάζω κάτω, στη μέση κρέμα, τα υπόλοιπα επάνω, χαράζω και ψήνουμε στους 170 για 40-45 λεπτά.
Το ελέγχω στη διάρκεια του ψησίματος και ίσως να χρειαστεί να βάλω μία βρεγμένη λαδόκολλα για να μην αρπάζουν πολύ τα επάνω φύλλα.
Το ταψί μου είναι 22 * 35.
Το αφήνω να κρυώσει εντελώς και μετά ετοιμάζω το σιρόπι το οποίο είναι:
600 γραμμάρια ζάχαρη 
400 γραμμάρια νερό 
φλούδα από λεμόνι 
μία κανέλα ξύλο 
και 2-3 σταγόνες λεμόνι 
Σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να πιει το σιρόπι!