Σπανακοτυρόπιτα με σφολιάτα



Μια συνταγή της κυρίας Evie Evie για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακοτυρόπιτα με σφολιάτα

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας φρεσκο (ψυγείου του Κανάκη εγώ εβαλα)
1,5 κιλο σπανάκι
2 πράσα
2 κρεμμύδια ξερα
500 γρ φέτα βαρελίσια
2-3 κλαράκια άνηθος
3 αυγά
6 κ.σ. ελαιόλαδο1
αλάτι λιγο και πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το πασπαλίζουμε με μία γεμάτη κουτάλια αλάτι. Αφήνουμε να σταθεί και να βγάλει τα υγρά του. Στύβουμε το σπανάκι να μαραθεί. Κόβουμε τα πράσα σε φετάκια,και το κρεμμυδι ψιλοκοβουμε και τα σοτάρουμε μαζί με λίγο ελαιόλαδο, για 10 περίπου λεπτά.
Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το θρυμματισμένο τυρί, τα αυγά και το αλατοπίπερο.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.
Χαράζουμε το επάνω μόνο φύλλο της πίτας, με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε κομμάτια και την αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει και λίγο αυτό. Βρέχουμε την πίτα με λίγο νερό.
Ψήνουμε για περίπου σαράντα λεπτά με μία ώρα λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς αερα μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο και να ροδίσει η επιφάνειά της.