Ρυζοκροκέτες



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΡΥΖΟΚΡΟΚΕΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρυζοκροκέτες

Υλικά
2 κούπες ρύζι βρασμένο( αν μας περισσεύει ρύζι βρασμένο καλύτερα)
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
2 αυγά, πιπέρι και αλεύρι.

Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα τυριά, το πιπέρι και το ένα αυγό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα λίγο (μισή ώρα με 45 λεπτά) στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια και μετά τα περνάμε πρώτα στο αυγό και μετά στο αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (προσοχή στη λεπτομέρεια αυτή. Όταν λέμε καυτό εννοούμε καυτό) μέχρι να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε και το αυγό με το αλεύρι που έμεινε και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι, δεν πετάμε τίποτα.
Συνοδεύουμε με γιαούρτι με λίγο μαγιονέζα, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ξύσμα από λεμόνι.