Black forest σε κορμό



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για BLACK FOREST ΣΕ ΚΟΡΜΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Black forest σε κορμό

Για το σιρόπι
150 ml νερό
150 γρ ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
 
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 αλεύρι κοσκινισμένο
40 γρ κακάο κοσκινισμένο
40 γρ αμύγδαλα σε σκόνη

Για τη γέμιση
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
4 - 5 κ.σ. γλυκό βύσσινο
Άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ για 2 - 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά. ρίχνουμε το κονιάκ και και αφήνουμε στην άκρη.

Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν. 
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε. 
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 30 × 40 εκ., βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Συναρμολόγηση
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι, το αλείφουμε με την σαντιγί και βάζουμε επάνω το γλυκό βύσσινο. 
Το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. 
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη.