
Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΕΥΚΟΛΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Εύκολα γλυκάκια καραμέλας στο ποτήρι
Είχα κέικ που είχε περισσέψει και το χρησιμοποίησα για την βάση!
Σιρόπι
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.σ κονιάκ
Βάζω το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4 - 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Εκτέλεση
Χτυπάω την φυτική κρέμα να πήξει και να γίνει απαλή σαντιγί.
Υλικά
Κέικ σοκολάτας σπιτικό η εμπορίου
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση καραμέλα + το ανάλογο γάλα
1 κουτάκι καραμελωμένο γάλα
250 γρ φυτική σαντιγί
Κέικ σοκολάτας σπιτικό η εμπορίου
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση καραμέλα + το ανάλογο γάλα
1 κουτάκι καραμελωμένο γάλα
250 γρ φυτική σαντιγί
Σιρόπι
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.σ κονιάκ
Βάζω το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4 - 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το κονιάκ και αφήνω να κρυώσει.
Εκτέλεση
Χτυπάω την φυτική κρέμα να πήξει και να γίνει απαλή σαντιγί.
Προσθέτω το μισό καραμελωμένο ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια απαλή κρεμα.
Την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Θρυμματίζω το κέικ σε έξι ποτήρια, τα σιροπιάζω και από επάνω βάζω μια στρώση από το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Θρυμματίζω το κέικ σε έξι ποτήρια, τα σιροπιάζω και από επάνω βάζω μια στρώση από το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Χτυπάω την κρέμα στιγμής καραμέλα με το γάλα όπως λέει η συσκευασία και το μοιράζω στα ποτήρια.
Το βάζω μισή ώρα στο ψυγείο.
Στολίζω με την κρέμα που έχω κρατήσει.
Στολίζω με την κρέμα που έχω κρατήσει.