Γιορτινό ψωμάκι



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΨΩΜΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιορτινό ψωμάκι

Λαχταριστό ψωμάκι που μου αρέσει πολύ για γιορτές και όχι μόνο, το φτιάχνω συνέχεια γιατί είναι πολύ αφράτο και νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 1 1/2 φλιτζ χλιαρό νερό, 2 κ.γ ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο και ένα φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κ.γ αλάτι.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε δόσεις ακόμα 3 φλιτζάνι αλεύρι περίπου.
Συνεχίσουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα 10 λεπτά. 
Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε σε σβηστό φούρνο, προθερμασμένο στους 50 βαθμούς, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
Πατάμε να ξεφουσκώσει και χωρίζουμε 1/4 της ζύμης. 
Την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε σε 5 μπάλες τις οποίες τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα σε σχήμα μαργαρίτας. 
Με τη ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε 5 στριφτά κορδόνια τα οποία τοποθετούμε επάνω στις ενώσεις.
Αλείφουμε με λίγο κρόκο αυγών τα σημεία επαφής για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. 
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει. 
Μετά αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με  σουσάμι, μαυροκούκι καρύδια και φουντούκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.