Τυρόπιτα ταψιού με εύκολη ζύμη κουρού

Υλικά (για ταψί 28 έως 30)

Ζύμη

  • 1 αυγό + 1 ασπράδι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 3/4 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 450 γρ. αλεύρι (αλεύρι για πίτες, κουλουράκια)
  • 50 γρ. αλεύρι κίτρινο (δίνει τραγανή υφή στη ζύμη )

Γέμιση

  • 400 με 500 γρ. περίπου τυριά , μυζήθρα , φέτα, γραβιέρα η κασέρι

Επάλειψη

  • κρόκος αραιωμένος με λίγο νερό

Διακόσμηση

  • σουσάμι μαύρο η άσπρο
  • ντοματινια χρωματιστά
ΨΉΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ 190 ΒΑΘΜΟΎΣ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΣΤΊΑ, ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΩΡΑΙΟ ΧΡΏΜΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΑΠΟ ΚΑΤΩ .


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού