Υλικά (για ταψί 28 έως 30)
Ζύμη
- 1 αυγό + 1 ασπράδι
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
- 100 γρ. καλαμποκέλαιο
- 200 γρ. βούτυρο
- 3/4 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 450 γρ. αλεύρι (αλεύρι για πίτες, κουλουράκια)
- 50 γρ. αλεύρι κίτρινο (δίνει τραγανή υφή στη ζύμη )
Γέμιση
- 400 με 500 γρ. περίπου τυριά , μυζήθρα , φέτα, γραβιέρα η κασέρι
Επάλειψη
- κρόκος αραιωμένος με λίγο νερό
Διακόσμηση
- σουσάμι μαύρο η άσπρο
- ντοματινια χρωματιστά
ΨΉΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ 190 ΒΑΘΜΟΎΣ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΣΤΊΑ, ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΩΡΑΙΟ ΧΡΏΜΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΑΠΟ ΚΑΤΩ .
… Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού