Γιουβαρλάκια αυγολέμονο



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 μικρή ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
100 γρ ρύζι Καρολίνα αγυάλιστο και πλυμένο
Μαϊντανό και μάραθο κατά προτίμηση η ποσότητα ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι.
Ελαιόλαδο
Για τον πάτο της κατσαρόλας
3- 4 φύλλα λάχανο( ή περισσότερο ή και καθόλου εάν προτιμάτε)
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλινο
3-4 κόκκους μπαχάρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 3 λεμόνια

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά που αναγράφονται παραπάνω και νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μόνα τους 5-6 λεπτά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά και όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Τα πλάθουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε νερό που να τα καλύπτει και ακόμα πιο πάνω, λάδι αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μια ώρα.
Κανονίζουμε το νεράκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν κατόπιν ρίχνουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού, παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα το ρίχνουμε λίγο λίγο στα αυγά και όταν έχουν ζεσταθεί αρκετά το γυρίζουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και το αποσύρουμε από την φωτιά.