Βασιλόπιτα με γλάσο από υποβρύχιο και ξηρούς καρπούς



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Βασιλόπιτα με γλάσο από υποβρύχιο και ξηρούς καρπούς

Κι αφού προέκυψε τελευταία στιγμή επίσκεψη στους φίλους μας, έκανα στα γρήγορα την αγαπημένη μου βασιλόπιτα με μια απλή διακόσμηση γλάσου από λιωμένο υποβρύχιο βανίλια και μείγμα ξηρών καρπών.

Υλικά:
1 ποτήρι βούτυρο lurpak,
2 ποτήρια ζάχαρη,
6 αυγά,
4 κ.σ. κονιάκ,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ,
1 πακέτο φαρίνα

Εκτέλεση: 
Εφόσον είναι σε θερμοκρασία δωματίου όλα μας τα υλικά, χτυπάμε πρώτα μόνο του το βούτυρο καλά να αφρατέψει και προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα, τη ζάχαρη, τα αυγά ένα - ένα, το κονιάκ και το ξύσμα.
Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με τη φαρίνα (την οποία έχουμε κοσκινίσει).
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο32 και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 50 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το γλάσο(μια συσκευασία υποβρύχιο βανίλια την οποία την έλιωσα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει ρευστή).
Τους ξηρούς καρπούς τους βάζουμε αμέσως όσο είναι ρευστό ακόμη το μείγμα για να κολλήσουν.
Στα πλαϊνά έχω βάλει κορδέλα.