Μπακαλιάρος πλακί



ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ


2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 πατάτες κομμένες
3 πιπεριές (2 κόκκινες και 1 πράσινη)
2 φλιτζάνια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
½-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, ρίγανη

Υλικά
Απλώνετε σε πυρίμαχο σκεύος τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τις πατάτες και τις πιπεριές ανακατεμένα. Πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό.
Τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Πιπερώνετε (δεν αλατίζετε είναι αλμυρός ακόμα ο μπακαλιάρος) και περιχύνετε με ελαιόλαδο και το κρασί και στο τέλος τον κουρκουμά.
Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.


Δημιουργός συνταγής: Nancy Michalakou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!