
ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ??ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΕΛΩΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!
6 αυγα,
μισο ποτηρι ζαχαρη
ανακατεμενα σε ενα μπολ (ενάμισι ποτήρι αλεύρι, 1 μπέικιν)
1 βανιλια,
2 κ.γ. κανελα.
1 κ.γ. γεματο γαρυφαλο),
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα
Ριχνουμε το μείγμα αλευριου σε δυο δοσεις και χτυπαμε 1 λεπτο.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια απαλα στο μιγμα, ανακατευουμε με μαριζ.
Υλικά
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ6 αυγα,
μισο ποτηρι ζαχαρη
ανακατεμενα σε ενα μπολ (ενάμισι ποτήρι αλεύρι, 1 μπέικιν)
1 βανιλια,
2 κ.γ. κανελα.
1 κ.γ. γεματο γαρυφαλο),
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν, να φουσκωσουν, να ασπρισουν, να στεκεται το μείγμα.Ριχνουμε το μείγμα αλευριου σε δυο δοσεις και χτυπαμε 1 λεπτο.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια απαλα στο μιγμα, ανακατευουμε με μαριζ.
Βουτυρωνουμε η λαδωνουμε το πυρεξ η το ταψι μας (28 ν), ριχνουμε το μείγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα, για 40 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο.
Το βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει καλα.
Το βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει καλα.
Σιρόπι
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο, 3 ποτηρια ζαχαρη, 2 ξυλακια κανελας, μισο λεμονι για 5 λεπτα.
Το κατεβαζουμε, το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στη συνεχεια σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα - σιγα.
Δηλαδη ριχνουμε, απορροφάει και συνεχιζουμε.
Δηλαδη ριχνουμε, απορροφάει και συνεχιζουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou