Καρυδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Καρυδόπιτα

ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ??ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΕΛΩΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ:::
6 αυγα,
μισο ποτηρι ζαχαρη
ανακατεμενα σε ενα μπολ (ενάμισι ποτήρι αλεύρι, 1 μπέικιν)
1 βανιλια,
2 κ.γ. κανελα.
1 κ.γ. γεματο γαρυφαλο),
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν, να φουσκωσουν, να ασπρισουν, να στεκεται το μείγμα.
Ριχνουμε το μείγμα αλευριου σε δυο δοσεις και χτυπαμε 1 λεπτο.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια απαλα στο μιγμα, ανακατευουμε με μαριζ.
Βουτυρωνουμε η λαδωνουμε το πυρεξ η το ταψι μας (28 ν), ριχνουμε το μείγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα, για 40 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο.
Το βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει καλα.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο, 3 ποτηρια ζαχαρη, 2 ξυλακια κανελας, μισο λεμονι για 5 λεπτα.
Το κατεβαζουμε, το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στη συνεχεια σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα - σιγα.
Δηλαδη ριχνουμε, απορροφάει και συνεχιζουμε.