Καριόκες από βασιλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καριόκες από βασιλόπιτα

Η συνταγή γίνεται και με ένα αποτυχημένο ή κανονικό κέικ.

Υλικά
800gr τριμμένη βασιλόπιτα
1κούπα ωμά θρυμματισμένα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
Βούτυρο λιωμένο και σιρόπι από γλυκό του κουταλιού

Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τη βασιλοπιτα και τα καρύδια ,τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε τις δύο κουταλιές κακάο την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ρίχνουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ότι έχετε ,εγώ έκανα mix από σιρόπι κυδώνι και πορτοκάλι...περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού και άλλο τόσο βούτυρο λιωμένο ,θέλουμε ένα μείγμα να είναι υγρό σαν λάσπη, να μπορούμε όμως να το πλάσουμε στα χέρια μας ,να είναι μαλακό προς σφιχτό, και παράλληλα αφράτο.
Μέσα σε ζελατίνα τοποθετούμε μακρόστενα κομμάτια, τους δίνουμε ένα τετράγωνο σχήμα με τα χέρια μας ,τα κλείνουμε σαν καραμέλα.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ να παγώσουν καλά...
Στην συνέχεια σε μπεν μαρί λιώνουμε τρεις σοκολάτες μαύρες κουβερτούρα 125 γραμμάρια η καθε μία και τρεις κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ ,τύπου αραβοσιτέλαιο, κόβουμε περίπου χοντρες σαν ένα δάχτυλο φέτες από το μείγμα και βουτάμε στην σοκολάτα μέσα..
Αφήνουμε σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα να παγώσουν στο ψυγείο ,τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή με διάφανη μεμβράνη , και φυλάμε τις καριόκες στην κατάψυξη και ξεπαγώνουμε πέντε λεπτά πριν κεράσουμε .
Μπορούμε να αφήσουμε τα μπαστουνάκια εκεί και όποτε θέλουμε να έχουμε γλυκό έτοιμο.