
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΑ ΤΖΑΛΕΤΙΑ (ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ)
Υλικά
- 300 γρ. καλαμποκάλευρο
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. του γλυκού μαγιά ξηρή
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 300 ml νερό
- 1 βανίλια
- 4-5 κ.της σούπας σταφίδες μαύρες
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- Άχνη
- Κανέλα
- Μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα δύο είδη άλευρου, τη μαγιά, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Σταδιακά προσθέτουμε το νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν, ο χυλός πρέπει να είναι ημίρρευστος.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μπολ για 30-40 λεπτά, για να φουσκώσει.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις τηγανίτες
- Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα, με μέλι.
Δημιουργός συνταγής: Tante Kiki
