Κερκυραϊκά Τζαλέτια (τηγανίτες)



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΑ ΤΖΑΛΕΤΙΑ (ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ) από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Κερκυραϊκά Τζαλέτια (τηγανίτες)

300 γρ. καλαμποκάλευρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. του γλυκού μαγιά ξηρή
100 ml χυμό πορτοκαλιού
300 ml νερό
1 βανίλια
4-5 κ.της σούπας σταφίδες μαύρες
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
Άχνη
Κανέλα
Μέλι 

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα δύο είδη άλευρου, τη μαγιά, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε το νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν, ο χυλός πρέπει να είναι ημίρρευστος.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μπολ για 30-40 λεπτά, για να φουσκώσει.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις τηγανίτες
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα, με μέλι.