Καριόκες



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου για ΚΑΡΙΟΚΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Καριόκες

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
μισή κούπα βούτυρο
1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
250 γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες
1κουπα καρύδια
κεράσι η πορτοκάλι γλυκό κουταλιού
Η κούπα είναι 250 γρ

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο και μόλις λιώσουν ρίχνουμε τη κουβέρτα σε κομμάτια.
Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τις βανίλιες και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε σε δύο μέρη πάνω σε μεμβράνη, βάζουμε και τα κεράσια η το πορτοκάλι και τυλίγουμε σαν σαλάμι,
Παγώνουμε στο ψυγείο και κόβουμε σε φέτες τις βουτάμε σε σοκολάτα: 450 γρ κουβερτούρα μαζί με 3 κ.σ. καλαμποκέλαιο.
Μπορείτε να το κάνετε και με μπισκότα τριμμένα αλλά θέλει περισσότερη ποσότητα μπισκότου.