
Υλικά
- 10 γαρίδες (με ή χωρίς κέλυφος, κατά προτίμηση)
- ½ κουτί χυμός ντομάτας (τύπου Pummaro)
- 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα κόλιανδρος ξερός (κοπανισμένος)
- 1 πρέζα γλυκάνισο
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 5-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος
- καπνιστή πάπρικα
- 100 γρ. φέτα σε κύβους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αν θέλουμε, αφαιρούμε το κέλυφος.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Δεν τις παραψήνουμε. Τις αποσύρουμε σε πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές λάδι. Ρίχνουμε την πιπεριά και (αν χρησιμοποιήσουμε) το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον ξερό κόλιανδρο και τον γλυκάνισο. Ανακατεύουμε να βγάλουν τα αρώματά τους και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τις γαρίδες και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα, τη φέτα, τα ντοματίνια, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν χρειάζεται, λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά και σκεπάζουμε ξανά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα με τη φέτα να μαλακώσει ελαφρώς.
- Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή: Γιάννης Λουκάκος
