Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα σερβιρισμένo με άνηθο και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Υλικά

  • 10 γαρίδες (με ή χωρίς κέλυφος, κατά προτίμηση)
  • ½ κουτί χυμός ντομάτας (τύπου Pummaro)
  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα κόλιανδρος ξερός (κοπανισμένος)
  • 1 πρέζα γλυκάνισο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 5-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • καπνιστή πάπρικα
  • 100 γρ. φέτα σε κύβους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αν θέλουμε, αφαιρούμε το κέλυφος.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Δεν τις παραψήνουμε. Τις αποσύρουμε σε πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές λάδι. Ρίχνουμε την πιπεριά και (αν χρησιμοποιήσουμε) το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τον ξερό κόλιανδρο και τον γλυκάνισο. Ανακατεύουμε να βγάλουν τα αρώματά τους και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τις γαρίδες και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
  6. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα, τη φέτα, τα ντοματίνια, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν χρειάζεται, λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά και σκεπάζουμε ξανά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα με τη φέτα να μαλακώσει ελαφρώς.
  7. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή: Γιάννης Λουκάκος

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!