Πιπεριές τύπου Φλωρίνης γεμιστές τουρσί



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου‎ για ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΡΣΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Πιπεριές τύπου Φλωρίνης γεμιστές τουρσί

Για 3 βάζα του κιλού
15 τεμ πιπεριές μικρές
ένα πιάτο βαθύ λάχανο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 κλωναράκι σέλερι 
Ξύδι αλάτι νερό καυτό

Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε ένα καπάκι από πάνω και αδειάζουμε από τα σπόρια.
Σε μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, το σέλερι και το καρότο.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο βάζο, μου πήρε 5 τεμ. στο καθένα και ότι γέμιση περίσσεψε την έβαλα πάνω από τις πιπεριές. 
Έριξα 5 κ. σούπας ξύδι σε κάθε βάζο και μια κ. σούπας αλάτι χοντρό.
Γέμισα με καυτό νερό μέχρι πάνω και έκλεισα το καπάκι καλά.
Γύρισα ανάποδα και άφησα όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα τα γύρισα κανονικά και τα έβαλα στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.