Το καθαρίζουμε από τους σπόρους, το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε με τη φλούδα γύρω στα 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει αφαιρούμε τη φλούδα και κάνουμε τα 500 γρ πουρέ στο μούλτι.
Σε μπολ βάζουμε τον πουρέ και όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με το σύρμα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και εδώ αν θέλετε βάζετε τις σταφίδες.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα, για 40 λεπτά. Το κοιτάμε με το μαχαίρι αν ψήθηκε,
Για το γλάσο βάζουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και σιγά - σιγά νερό να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!