Ραβανί



Μια συνταγή της κυρίας Foteini Kalikatzarou Mavrou για ΡΑΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Ραβανί

Η συνταγή είναι από την ομάδα αλλά δε θυμάμαι το όνομα της Κυρίας για να το αναφέρω, να με συγχωρέσει όποια κι αν είναι.. 
Πεντανόστιμο και αφράτο όπως θυμάμαι το περιέγραψε και η ίδια! 

Σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη, 
3 φλιτζάνια νερό, 
φλούδα από λεμόνι 
και λίγο χυμό

Υλικά για το Ραβανί
1 βούτυρο 250 γρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φλιτζανιού ινδοκάρυδο
Λίγο αλάτι 

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι. 
Μόλις λιώσει η ζάχαρη καλά είναι έτοιμο. 
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το ινδοκάρυδο, τις βανίλιες και το αλάτι. 
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά τα στερεά υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 για περίπου 35 λεπτά. 
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.