Υπέροχη καρυδότουρτα



Μια συνταγή της κυρίας Μαίρης Καπνίση για ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΡΥΔΟΤΟΥΡΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Υπέροχη καρυδότουρτα

Καρυδότουρτα υπέροχη σαν της μαμάς!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ 8 κρόκους με 8 κ.σ. ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτω μισό κ.γ σόδα διαλυμένη σε μισό φλιτζανάκι κονιάκ, ξύσμα ενός πορτοκαλιού και 1 κ.γ κανέλα.
Έχω κάνει μαρέγκα τα 8 ασπράδια σε άλλη λεκάνη και αρχίζω να προσθέτω στο πρώτο μείγμα εναλλάξ μια κουταλιά μαρέγκα, μια κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό (αυτό συνολικά πρέπει να είναι 8 κ.σ) στο οποίο σιμιγδάλι πρέπει να έχω προσθέσει 2 κ.γ γεμάτα μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με σπάτουλα πλέον απαλά και στο τέλος 8 κ.σ καρύδι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, σε νούμερο 28 ταψάκι αλουμινένιο και βουτυρωμένο, στη μεσαία σχάρα, σε αερόθερμο.

Σιρόπι:
3 φλιτζάνες ζάχαρη 
δυόμισι φλιτζάνες νερό 
ένα ξυλάκι κανέλλα 

Στη μέγιστη θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας μετρώ 7 λεπτά της ώρας από το σημείο του βρασμού.
Σβήνω και σιροπιάζω όταν βγει από το φούρνο.
Ή καυτό σιρόπι και ζεστό γλυκό η κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό!