Υπέροχη καρυδότουρτα



ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΡΥΔΟΤΟΥΡΤΑ


Καρυδότουρτα υπέροχη σαν της μαμάς!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ 8 κρόκους με 8 κ.σ. ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτω μισό κ.γ σόδα διαλυμένη σε μισό φλιτζανάκι κονιάκ, ξύσμα ενός πορτοκαλιού και 1 κ.γ κανέλα.
Έχω κάνει μαρέγκα τα 8 ασπράδια σε άλλη λεκάνη και αρχίζω να προσθέτω στο πρώτο μείγμα εναλλάξ μια κουταλιά μαρέγκα, μια κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό (αυτό συνολικά πρέπει να είναι 8 κ.σ) στο οποίο σιμιγδάλι πρέπει να έχω προσθέσει 2 κ.γ γεμάτα μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με σπάτουλα πλέον απαλά και στο τέλος 8 κ.σ καρύδι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, σε νούμερο 28 ταψάκι αλουμινένιο και βουτυρωμένο, στη μεσαία σχάρα, σε αερόθερμο.

Σιρόπι:
3 φλιτζάνες ζάχαρη 
δυόμισι φλιτζάνες νερό 
ένα ξυλάκι κανέλλα 

Στη μέγιστη θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας μετρώ 7 λεπτά της ώρας από το σημείο του βρασμού.
Σβήνω και σιροπιάζω όταν βγει από το φούρνο.
Ή καυτό σιρόπι και ζεστό γλυκό η κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό!


Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!