Πανεύκολα, νηστίσιμα ελιοπιτάκια με ζύμη μαγιάς



ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΑΓΙΑΣ


Για την ζύμη 
1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο αλεύρι, 
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
ένα κουταλάκι ρίγανη, 
μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 
μια κουταλιά ξερή μαγιά, 
ένα κουταλάκι αλατι, 
λίγο λάδι, 
χλιαρό νερό

Σε μπολ βάζουμε την μαγιά, λίγη ζάχαρη, δύο κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό να κάνουμε έναν χυλό. 
Αφήνουμε να φουσκώσει για δέκα λεπτά. 
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χλιαρό νερό. 
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. 
Αφήνουμε να φουσκώσει.

Για την γέμιση:
ένα φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες, 
μια ντομάτα σε κύβους, 
ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 
ρίγανη, 
δεν βάζουμε αλάτι

Μαραίνουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό. 
Ρίχνουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Κόβουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια. 
Πλαταίνουμε κάθε μπαλάκι και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε.
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν. 
Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν


Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!