Χταπόδι με κοχυλάκι



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΧΥΛΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χταπόδι με κοχυλάκι

Υλικά για 4-5 άτομα.
Ένα χταποδι, 
δυο κρεμμμυδια ξερα μετρια, 
δυο σκελίδες σκορδο, 
1/2, φλυταζι τσαγιού ελαιολαδο, 
ενα κυβο λαχανικων, 
πελτε και χυμο ντοματας, 
1 φύλλο δάφνης
1 στικ κανελλας, 
μια συσκευασια κοχυλακι. 
Μυζήθρα ξερη

Βαζουμε στη κατσαρολα το χταποδι, τα κρεμμυδια, το σκορδο και τα αχνιζουμε σε χαμηλη φωτια.
Μπορει να χρειαστει γι' αυτο και μια ωρα.
Οταν εχουν φυγει τα υγρα ριχνουμε το λαδι, χαμηλωνουμε ακομα περισσοτερο τη φωτια και περιμενουμε ακομα ενα τεταρτο.
Το χταποδι μας ειναι σχεδον ετοιμο. 
Προσθετουμε τον πελτε, το χυμο ντοματας, την καννελα, τη δαφνη τον κυβο και ζεστο νερο. 
Η αναλογια 3 νερο  προς 1 κοχυλακι.
Μολις παρει βραση προσθετουμε το κοχυλακι.
Σε δεκα λεπτα ετοιμο. 
Το θελουμε να εχει το ζουμακι του. 
Μυζήθρα κατα βουληση στο πιατο!!