Λαγός στιφάδο

ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβω το ΚΡΕΑΣ σε κομμάτια, το περνάω με ΞΥΔΙ, σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το βάζω σε μαρινάδα τουλάχιστον 2 μέρες πριν.
- ΛΑΔΙ, ΚΡΑΣΙ, ΠΙΠΕΡΙ - ΜΠΑΧΑΡΙ - ΚΥΜΙΝΟ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ, ΔΑΦΝΗ, ένα μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ, σκελίδες ΣΚΟΡΔΟΥ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ.
- Το σουρώνω και σκουπίζω και πάλι καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας.
- Σε πλατιά κατσαρόλα θωρακίζω το ΚΡΕΑΣ σε ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ μαζί με τα ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, το ΚΡΕΜΜΥΔΙ και τις σκελίδες ΣΚΟΡΔΟΥ που έχω βάλει με το φλούδι.
- Μια κουταλιά ΠΕΛΤΕ στο τσιγάρισμα και αμέσως μετά ένα ποτήρι ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
- Σβήνω με λιγότερο από ένα ποτήρι (κρασιού) ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙΟΥ ή ΡΑΚΗ ή ΤΣΙΠΟΥΡΟ και μια κ.γ. ΜΕΛΙ.
- Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για μια ώρα.
- Εν το μεταξύ καθαρίζω 1 κιλό ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ και τα ζεματάω. Σουρώνω.
- Σε γάστρα βάζω κυκλικά το ΚΡΕΑΣ και στο μέσον βάζω τα ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ και ένα ΚΥΔΩΝΙ κομμένο στα τέσσερα, πάνω στα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ.
- Σκεπάζω και μαγειρεύω σε προθερμασμένο φούρνο για να μην σταματήσει ο βρασμός, στους 170 βαθμούς για άλλη μιάμιση ώρα περίπου.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνω με ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ τόσο όσο.
- Λουκούμι τρυφερός, ζουμερός και μυρωδάτος!!
Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget