Λαγός στιφάδο



ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ---> Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαγός στιφάδο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το κρέας σε κομμάτια, το περνάω με ξυδι, σκουπιζω με χαρτι κουζινας και το βάζω σε μαρινάδα τουλάχιστον 2 μέρες πριν.
Λάδι, κρασί, πιπέρι - μπαχάρι - κύμινο σε κοκκους, δάφνη, ένα μεγάλο κρεμμύδι, σκελίδες σκόρδου, δεντρολίβανο, αλάτι χοντρό.
Το σουρώνω και σκουπίζω και παλι καλα το κρεας με χαρτι κουζινας. 
Σε πλατιά κατσαρόλα θωρακίζω το κρέας σε ελαιόλαδο μαζί με τα μπαχαρικά το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου που έχω βάλει με το φλούδι.
Μια κουταλιά πελτέ στο τσιγαρισμα και αμέσως μετά ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.
Σβήνω με λιγοτερο απο ένα ποτήρακι (κρασιου) λικέρ ροδιού ή ρακή ή τσίπουρο και μια κ.γλ μέλι. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για μια ώρα.
Εν το μεταξύ καθαρίζω 1 κιλό κρεμμυδάκια και τα ζεματάω. Σουρώνω.
Σε γάστρα βάζω κυκλικά το κρέας και στο μέσον βάζω τα κρεμμυδάκια και ένα κυδώνι κομμένο στα τέσσερα, πάνω στα κρεμμύδια.
Σκεπάζω και μαγειρεύω σε προθερμασμένο φούρνο για να μην σταματήσει ο βρασμός,  στους 170 βαθμούς για άλλη μιαμιση ώρα περίπου.
Αν χρειαστει συμπληρωνω με ζεστο νερακι τοσο οσο.
Λουκούμι τρυφερός, ζουμερος και μυρωδάτος.