Λαγός στιφάδο

lagos stifado

ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω το ΚΡΕΑΣ σε κομμάτια, το περνάω με ΞΥΔΙ, σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το βάζω σε μαρινάδα τουλάχιστον 2 μέρες πριν.
  2. ΛΑΔΙ, ΚΡΑΣΙ, ΠΙΠΕΡΙ - ΜΠΑΧΑΡΙ - ΚΥΜΙΝΟ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ, ΔΑΦΝΗ, ένα μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ, σκελίδες ΣΚΟΡΔΟΥ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ.
  3. Το σουρώνω και σκουπίζω και πάλι καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. 
  4. Σε πλατιά κατσαρόλα θωρακίζω το ΚΡΕΑΣ σε ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ μαζί με τα ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, το ΚΡΕΜΜΥΔΙ και τις σκελίδες ΣΚΟΡΔΟΥ που έχω βάλει με το φλούδι.
  5. Μια κουταλιά ΠΕΛΤΕ στο τσιγάρισμα και αμέσως μετά ένα ποτήρι ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
  6. Σβήνω με λιγότερο από ένα ποτήρι (κρασιού) ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙΟΥ ή ΡΑΚΗ ή ΤΣΙΠΟΥΡΟ και μια κ.γ. ΜΕΛΙ. 
  7. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για μια ώρα.
  8. Εν το μεταξύ καθαρίζω 1 κιλό ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ και τα ζεματάω. Σουρώνω.
  9. Σε γάστρα βάζω κυκλικά το ΚΡΕΑΣ και στο μέσον βάζω τα ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ και ένα ΚΥΔΩΝΙ κομμένο στα τέσσερα, πάνω στα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ.
  10. Σκεπάζω και μαγειρεύω σε προθερμασμένο φούρνο για να μην σταματήσει ο βρασμός,  στους 170 βαθμούς για άλλη μιάμιση ώρα περίπου.
  11. Αν χρειαστεί συμπληρώνω με ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ τόσο όσο.
  12. Λουκούμι τρυφερός, ζουμερός και μυρωδάτος!!

ΠΗΓΗ: Maria Xatzhstamatioy, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget