Κεφτέδες στιφάδο



Μια συνταγή της κυρίας Boula Mpeza για ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κεφτέδες στιφάδο

Αγαπημένο μου φαγητάκι. 
Κεφτέδες στιφάδο ή όπως λένε στην Κοζάνη "κιφτέδις μι κρουμμύδια"

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια μας, όπως ο καθένας επιθυμεί με την συνταγή του, και τα τηγανίζουμε. (σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ... Στην κατηγορία *ΚΙΜΑΣ μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές για κεφτεδάκια)
Βάζουμε μπόλικα ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα να ζεματιστούν λίγο (γίνονται πιο ελαφριά όταν ζεματιστουν).
Κατόπιν τα στραγγίζουμε και σε μια κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι και τα σοτάρουμε να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι, κανελίτσα και σβήνουμε με μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί.
Ρίχνουμε πελτέ ντομάτας όσο θέλουμε και νεράκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι το ζουμάκι να μείνει δεμένο και ελάχιστο, οπότε βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας και αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αυτά.
Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα η κεφαλογραβιέρα.