Φλογέρες με ζαμπόν και τυρί



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φλογέρες με ζαμπόν και τυρί

Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
500 - 550 γρ. φαρίνα κόκκινη
1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος για το άλειμμα)
Τυρί Γκούντα τριμμένη
Γαλοπούλα η ζαμπόν σε κομμάτια ότι θέλετε
3 - 4 κ.σ σάλτσα ντομάτας (εγώ έβαλα σπιτική)

Εκτέλεση
Βάζω το γάλα με την μαγιά, τη ζάχαρη και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά.
Αφήνω σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
Μετά προσθέτω το λάδι, το αυγό, ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω την φαρίνα και το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 
Σκεπάζω και αφήνω 1 ώρα να φουσκώσει. 
Μετά χωρίζω την ζύμη στην μέση σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Ανοίγω ένα τετράγωνο φύλλο και το βάζω σε μια λαμαρίνα που έχω στρώσει λαδόκολλα.
Απλώνω τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια, στρώνω το τυράκι και το ζαμπόν.
Σκεπάζω με το άλλο φύλλο που άνοιξα. 
Τα κόβω σε λωρίδες πάχους 4 - 5 εκ., τα στρίβω και τα αλείφω με τον κρόκο που τον έχω αραιώσει με λίγο νερό. 
Ψήνω στον αέρα, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.