Δίχρωμο ραβανί

Ένα ραβανί έκανα όπως το φτιάχναμε πριν χρόνια με την ευχή, του χρόνου, να γιορτάσουμε πάλι όλοι μαζί!

Υλικά για τη βάση

8 αυγά χωρισμένα
8 κ.σ. φρυγανιά
8 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 κ.σ. μπέικιν
1μιση κούπα τσ. καρύδι τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κάνουμε τη μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε κρόκους και ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσεκτικά την μαρέγκα.
Ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο να κάνει λίγη κρούστα.

Υλικά για το παντεσπάνι

6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. σιμιγδάλι
Λίγο ξύσμα πορτoκαλιού
3 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν

Εκτέλεση

Με την ίδια διαδικασία, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφού περάσουν τα 10 λεπτά και το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω
Το ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσει (180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα)
Ταψί Νο38

Σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Βράζουμε 5 λεπτά
Κρύο σιρόπι και χλιαρό γλυκό.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου