
Ένα ραβανί έκανα όπως το φτιάχναμε πριν χρόνια με την ευχή, του χρόνου, να γιορτάσουμε πάλι όλοι μαζί!
Χτυπάμε κρόκους και ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσεκτικά την μαρέγκα.
Υλικά για τη βάση
8 αυγά χωρισμένα8 κ.σ. φρυγανιά
8 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. καφέ κονιάκ
8 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 κ.σ. μπέικιν
1μιση κούπα τσ. καρύδι τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
1μιση κούπα τσ. καρύδι τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Κάνουμε τη μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε κρόκους και ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσεκτικά την μαρέγκα.
Ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο να κάνει λίγη κρούστα.
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. σιμιγδάλι
Λίγο ξύσμα πορτoκαλιού
3 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν
Το ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσει (180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα)
Ταψί Νο38
3 ποτήρια νερό
Βράζουμε 5 λεπτά
Κρύο σιρόπι και χλιαρό γλυκό.

Υλικά για το παντεσπάνι
6 αυγά6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. σιμιγδάλι
Λίγο ξύσμα πορτoκαλιού
3 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν
Εκτέλεση
Με την ίδια διαδικασία, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφού περάσουν τα 10 λεπτά και το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνωΤο ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσει (180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα)
Ταψί Νο38
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη3 ποτήρια νερό
Βράζουμε 5 λεπτά
Κρύο σιρόπι και χλιαρό γλυκό.

Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου