
Υλικά
- 120 ml γάλα χλιαρό
- 120 ml νερό χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 50 γρ μέλι
- 80 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
- 1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ κοφτό αλάτι
- 1 βανίλια
- 500 γρ περίπου αλεύρι σκληρό
- 1 αβγό για το άλειμμα
- 1 μικρό κουτάκι Μερέντα
- 1 φακελάκι ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζω το χλιαρό γάλα , το χλιαρό νερό , τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέτω το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και συνεχίζω να ανακατεύω προσθέτωντας σταδιακά το αλεύρι το αλάτι και τη βανίλια.
- Όταν αρχίζει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα προσθέτω λίγο λίγο και το βουτυρο .
- Ανακατεύω μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο η ζύμη.
- Το ζυμαράκι μου θέλω να είναι ελαστικό και εύπλαστο και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Σε αυτό το σημείο ενσωματώνω το μισό σακουλάκι με τις ψηφίδες σοκολάτας μέσα στη ζύμη.
- Λαδώνω ελαφρώς με λάδι ελαφρύ μία λεκάνη ζυμώματος και τοποθετώ μέσα το ζυμαράκι.
- Λαδώνω και την επιφάνεια της ζύμης για να μην πιάσει πέτσα.
- Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και βάζω σε ζεστό σημείο για μιάμιση ώρα περίπου να φουσκώσει.
- Ανοίγω φύλλο παραλληλόγραμμο 25*30 περίπου.
- Αλείφω τα 3/4 της επιφάνειας με μερέντα και πασπαλίζω με την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Τυλίγω σε ρόλο και κόβω μικρότερα ρολάκια.
- 12-14 βγάζει η δόση .
- Κόβω μικρά κομμάτια λαδόκολλας , τα τοποθετω σε φορμάκια και βάζω τα ζυμαράκια μου μέσα.
- Αφήνω 40 λεπτά περίπου πάλι να φουσκώσουν και τα περνάω με αβγό το οποίο έχω χτυπήσει καλά με λίγες σταγόνες νερό.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο 25 με 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσαφισουν.


Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou
