
ΑΦΡΑΤΑ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
- 120 ml γάλα χλιαρό
- 120 ml νερό χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 50 γρ μέλι
- 80 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
- 1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ κοφτό αλάτι
- 1 βανίλια
- 500 γρ περίπου αλεύρι σκληρό
- 1 αβγό για το άλειμμα
- 1 μικρό κουτάκι Μερέντα
- 1 φακελάκι ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζω το χλιαρό γάλα , το χλιαρό νερό , τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέτω το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και συνεχίζω να ανακατεύω προσθέτωντας σταδιακά το αλεύρι το αλάτι και τη βανίλια.
- Όταν αρχίζει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα προσθέτω λίγο λίγο και το βουτυρο .
- Ανακατεύω μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο η ζύμη.
- Το ζυμαράκι μου θέλω να είναι ελαστικό και εύπλαστο και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Σε αυτό το σημείο ενσωματώνω το μισό σακουλάκι με τις ψηφίδες σοκολάτας μέσα στη ζύμη.
- Λαδώνω ελαφρώς με λάδι ελαφρύ μία λεκάνη ζυμώματος και τοποθετώ μέσα το ζυμαράκι.
- Λαδώνω και την επιφάνεια της ζύμης για να μην πιάσει πέτσα.
- Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και βάζω σε ζεστό σημείο για μιάμιση ώρα περίπου να φουσκώσει.
- Ανοίγω φύλλο παραλληλόγραμμο 25*30 περίπου.
- Αλείφω τα 3/4 της επιφάνειας με μερέντα και πασπαλίζω με την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Τυλίγω σε ρόλο και κόβω μικρότερα ρολάκια.
- 12-14 βγάζει η δόση .
- Κόβω μικρά κομμάτια λαδόκολλας , τα τοποθετω σε φορμάκια και βάζω τα ζυμαράκια μου μέσα.
- Αφήνω 40 λεπτά περίπου πάλι να φουσκώσουν και τα περνάω με αβγό το οποίο έχω χτυπήσει καλά με λίγες σταγόνες νερό.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο 25 με 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσαφισουν.


Δημιουργός συνταγής: Tzela Antonopoulou

Δείτε επίσης:
ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ Μια φανταστική Πάστα ταψιού με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, ... read more
May 25 2025
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑΈνα κλασικό, ζουμερό κέικ με τρούφα και καρύδια, με ... read more
May 25 2025
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
Recent Posts Widget