Εσείς έχετε φάει γαριδόσουπα; Υπέροχο φαγάκι, πεντανόστιμο και νηστίσιμο. ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε νερό που βράζει προσθέτω τις γαρίδες ολόκληρες, λίγο αλάτι και κουρκουμά.
 - Βράζω για 3 λεπτά περίπου και αφαιρώ τις γαρίδες.
 - Προσθέτω μέσα στην κατσαρόλα κομμένα λαχανικά, πατάτες, καρότα, μία ντομάτα, κρεμμύδι, μία σκελίδα σκόρδο, λίγο μαϊντανό και ότι άλλο θέλετε, εγώ μερικές φορές βάζω και ένα κολοκυθάκι ή και σέλινο και βράζω για 15 περίπου λεπτά.
 - Παράλληλα καθαρίζω τις γαρίδες και τις κόβω σε μπουκιές.
 - Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, βάζω το ραβδομπλέντερ και πολτοποιώ τα λαχανικά.
 - Θέλω να γίνει μια βελουτέ αραιή όμως, όχι πηχτή, σούπα.
 - Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ζεστό νερό και όταν πάρει βράση προσθέτω μια χουφτίτσα κριθαράκι και σιγοβράζω μέχρι να γίνει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
 - Προσθέτω τις γαρίδες και λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.
 - Βράζω για ακόμα ένα λεπτό και σβήνω την κατσαρόλα.
 - Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και για όσους θέλουν λεμονάκι.
 
Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη