
Μια συνταγή της κυρίας Kiki Kyriaki για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Κουλουράκια πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κ γλ σόδα μαγειρικής
1 κιλό περίπου αλεύρι
Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
2 κρόκοι αυγών (για το άλειμμα)
Αν τα θέλετε νηστίσιμα παραλείψτε τα αυγά
Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη στο λάδι
Μέσα στο χυμό ανακατεύουμε την σόδα κ μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα κ το αλεύρι κ ζυμώνουμε έως να μην κολλάει στα χέρια..
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω..
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί .
Φτιάχνουμε πλεξούδες τις αλείφουμε με κρόκο κ ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 έως να ροδίσουν ελαφρά... περίπου 18' όχι παραπάνω και ας είναι μαλακά.
Μόλις κρυώσουν σκληραίνουν.
Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη στο λάδι
Μέσα στο χυμό ανακατεύουμε την σόδα κ μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα κ το αλεύρι κ ζυμώνουμε έως να μην κολλάει στα χέρια..
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω..
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί .
Φτιάχνουμε πλεξούδες τις αλείφουμε με κρόκο κ ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 έως να ροδίσουν ελαφρά... περίπου 18' όχι παραπάνω και ας είναι μαλακά.
Μόλις κρυώσουν σκληραίνουν.
Είναι τραγανά κ βγαίνουν περίπου 32-35 τμχ