Κουλουράκια πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Kiki Kyriaki για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Κουλουράκια πορτοκαλιού


ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κ γλ σόδα μαγειρικής
1 κιλό περίπου αλεύρι
Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
2 κρόκοι αυγών (για το άλειμμα) 
Αν τα θέλετε νηστίσιμα παραλείψτε τα αυγά

Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη στο λάδι
Μέσα στο χυμό ανακατεύουμε την σόδα κ μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα κ το αλεύρι κ ζυμώνουμε έως να μην κολλάει στα χέρια..
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω..
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί .
Φτιάχνουμε πλεξούδες τις αλείφουμε με κρόκο κ ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 έως να ροδίσουν ελαφρά... περίπου 18' όχι παραπάνω και ας είναι μαλακά.
Μόλις κρυώσουν σκληραίνουν.
Είναι τραγανά κ βγαίνουν περίπου 32-35 τμχ