Ροξάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΡΟΞΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ροξάκια

ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΑΦΡΑΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΡΟΞΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
3,5 ποτήρια νερού αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κακάο
μισό ποτήρι του νερού καρύδια ψιλοκομμένα
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, λίγο γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το νερό και τις μαγιές, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ζυμώνουμε.
Βγάζουμε την μισή ποσότητα σε άλλο μπολ και ρίχνουμε το κακάο και το ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε και στα δυο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη ζύμη.
Της σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια μεταφέρουμε στον πάγκο μας την λευκή ζύμη και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
Πλάθουμε τη ζύμη με το κακάο σε χοντρό κορδόνι όσο το πλάτος του ορθογώνιου φύλλου.
Το τοποθετούμε στην άκρη της λευκής ζύμης και ρολάρουμε.
Κόβουμε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια του νερού νερό με 4 ποτήρια του νερού ζάχαρη για 4 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού και 1 βανίλια.
Σιροπιάζουμε καυτά γλυκά και κρύο σιρόπι.