Στριφτάρια από ρεβίθια με λουκάνικα και υπέροχη σάλτσα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΛΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Στριφτάρια από ρεβίθια με λουκάνικα και υπέροχη σάλτσα

Ζυμαρικά από άλευρα οσπρίων....εναλλακτικά και πολύ νόστιμα!!!!

Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία ζυμαρικά από ρεβίθια (barrilla)
1 κρεμμυδακι ξερό ψιλοκομμένο
1/3 φλ. λάδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2κουπες ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες ή 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε φιλετίνια λεπτά
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί
αλάτι - πιπέρι - πάπρικα
100 γρ φέτα σε κομματάκια
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρω τα λουκάνικα αρχικά να πάρουν χρώμα μαζί με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Προσθέτω τις πιπεριές και συνεχίζω μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτω τα ντοματίνια και συνεχίζω με το κρασί. 
Τα γυρίζω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Προσθέτω το λαδάκι, αλάτι, πιπέρι πάπρικα και σκεπάζω να σιγοβράσει η σαλτσούλα με τα υγρά που έχουν κατεβάσει οι ντομάτες (μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά μου).
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βράζω τα ζυμαρικά 7 λεπτά .
Με την τρυπητή μου χωρίς να τα σουρώσω,  μεταφέρω τα ζυμαρικά μέσα στη σαλτσούλα τα οποία τα γυρίζω δύο λεπτά ακόμα να τραβήξουν σαλτσούλα. 
Τέλος προσθέτω το τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό!