Κεφτεδάκια με μανιτάρια αλά κρεμ



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Κεφτεδάκια με μανιτάρια αλά κρεμ

Για τα κεφτεδάκια:
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 μάτσο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
7 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
600 γρ. μανιτάρια λευκά (κομμενα στα 4)
400 ml κρέμα γάλακτος
1 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένη)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, την πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Κατόπιν, ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τα μανιτάρια.