Κέικ βανίλια με Nutella



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ NUTELLA από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Κέικ βανίλια με Nutella

1 1/2 φλ. τσαγιού + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα ‏αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα ‏αλάτι
225 γρ. ‏βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη
350 γρ. ‏Nutella

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 23 X 13 εκ. περίπου.
Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη βανίλια να ενσωματωθούν.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτετε το μείγμα αυγών σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Χαμηλώστε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε και μείγμα αλευριού σταδιακά σε 3 παρτίδες.
Συνεχίζετε για 1/2 λεπτό ακόμα μετά τη προσθήκη όλου του αλευριού για να ενσωματωθεί πλήρως.
Απλώνετε στη μακρόστενη φόρμα το 1/3 του μείγματος.
Προσθέστε από πάνω τη μισή Nutella φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνετε από πάνω το άλλο 1/3 του μείγματος και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη την υπολοιπη Nutella.
Τελειώνετε ρίχνοντας το τελευταίο 1/3 του μείγματος ζύμης.
Το ισιώνετε και το αφήνετε ως έχει ή προαιρετικά, με ένα μαχαίρι ή καλαμάκι από σουβλάκι κάνετε στροβιλισμούς ανάμεσα και το μείγμα ζύμης.
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στη φόρμα να “σταθεί” για 15 λεπτά.
Μετά τα 15 λεπτά αναποδογυρίζετε το κέικ επάνω σε μία σχάρα, το γυρνάτε στα πλάγια, με την δεξιά πλευρά προς τα πάνω, και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες.
Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε!