Κρέμα λικέρ φράουλας



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου για ΚΡΕΜΑ ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Κρέμα λικέρ φράουλας

500 γρ πλυμένες και ψιλοκομμένες φράουλες
και 500 γρ Βότκα η τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο 
σε γυάλινο δοχείο για τρεις μέρες
300 γρ γάλα φρέσκο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια κάψουλα η μισό μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια
400 γρ ζάχαρη 

Μετά τις τρεις μέρες ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε το χυμό από τις φράουλες και ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.
Για πιο έντονο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα πάστα χρώματος κόκκινο.
Το λικέρ αυτό διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Επίσης, διαχωρίζεται ο χυμός από το γάλα αλλά μόλις το ανακινήσετε επανέρχεται.