
Υλικά
- 500 γρ πλυμένες και ψιλοκομμένες φράουλες
- και 500 γρ Βότκα η τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
- σε γυάλινο δοχείο για τρεις μέρες
- 300 γρ γάλα φρέσκο
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια κάψουλα η μισό μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια
- 400 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
- Μετά τις τρεις μέρες ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Το αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε το χυμό από τις φράουλες και ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.
- Για πιο έντονο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα πάστα χρώματος κόκκινο.
- Το λικέρ αυτό διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
- Επίσης, διαχωρίζεται ο χυμός από το γάλα αλλά μόλις το ανακινήσετε επανέρχεται.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου