Κρέμα λικέρ φράουλας


Υλικά

  • 500 γρ πλυμένες και ψιλοκομμένες φράουλες
  • και 500 γρ Βότκα η τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο 
  • σε γυάλινο δοχείο για τρεις μέρες
  • 300 γρ γάλα φρέσκο 
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 
  • 1 βανίλια κάψουλα η μισό μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια 
  • 400 γρ ζάχαρη 


Εκτέλεση

  1. Μετά τις τρεις μέρες ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε το χυμό από τις φράουλες και ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.
  3. Για πιο έντονο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα πάστα χρώματος κόκκινο.
  4. Το λικέρ αυτό διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
  5. Επίσης, διαχωρίζεται ο χυμός από το γάλα αλλά μόλις το ανακινήσετε επανέρχεται.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!