Πάστα καραμέλα



Μια συνταγή της κυρίας γιαννα σκορδουλη για ΠΑΣΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


Πάστα καραμέλα

Παντεσπάνι
6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν
1 βανίλια
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Ψήσιμο στους 180, χωρίς αέρα, περίπου 10 λεπτά.
Θα το τρυπήσετε λίγο να είστε σίγουροι.

ΣΙΡΌΠΙ
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες νερό
αφού βράσει ρίχνω
δύο κουταλιές σούπας νες καφέ
και 2 κουταλιές σούπας κακάο

ΚΡΕΜΑ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 μόρφατ
λίγη εσανς καραμέλα (από Σκλαβενίτη την αγοράζω)

ΓΛΑΣΟ
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ διαλυμένο σε 3 κουταλιές σούπας νερό

Λιώνουμε την ζάχαρη ώσπου να γίνει καραμέλα.
Έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Μετά αφού γίνουν ένα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και στο τέλος το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να δέσει.
Αφού κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.