Τηγανόπιτες με φέτα



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou για ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τηγανόπιτες με φέτα

ΕΧΕΤΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ? ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ

Υλικα :
για την ζύμη: 
3 φλιτζάνια κίτρινο αλεύρι, 
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
τρεις κουταλιές μαγιά ξερή, 
ένα κουταλάκι αλάτι, 
1/4 κουταλάκι ζάχαρη, 
λίγο λάδι ή Φυτίνη, 
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος, 
χλιαρό νερό

Για την γέμιση :
500 γρ φέτα, 
250 γρ ανθοτυρο, 
100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο, 
δύο αυγά

Σε μπολ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, δύο κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό να κάνουμε έναν χυλό. 
Αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει. 
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χλιαρό νερό όσο πάρει για να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. 
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Κόβουμε την ζύμη σε 20 - 25 μπαλάκια στο μέγεθος του μανταρινιού.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε.
Βάζουμε λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. 
Πατάμε τα μπαλάκια να πλατύνουν και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές