
ΕΧΕΤΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ?


ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ
Υλικά
Για την ζύμη
- 3 φλιτζάνια κίτρινο αλεύρι
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- τρεις κουταλιές μαγιά ξερή
- ένα κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι ζάχαρη
- λίγο λάδι ή Φυτίνη
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- χλιαρό νερό
Για την γέμιση
- 500 γρ φέτα
- 250 γρ ανθοτυρο
- 100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
- δύο αυγά
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, δύο κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό να κάνουμε έναν χυλό.
- Αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χλιαρό νερό όσο πάρει για να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
- Αφήνουμε να φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Κόβουμε την ζύμη σε 20 - 25 μπαλάκια στο μέγεθος του μανταρινιού.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε.
- Βάζουμε λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πατάμε τα μπαλάκια να πλατύνουν και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές


Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou